Bescherm je bedrijfsdata

Cybercrime is helaas onderdeel van de dagelijkse realiteit geworden. De cybercrimedreigingen en wetgeving, zoals de Europese AVG voor de bescherming van privacy, dwingen ons diep na te denken over een veilig IT-beleid en mitigerende maatregelen om privacy en bedrijfsdata binnen onze bedrijfsnetwerken te beschermen. Een goede IT-strategie waarin je je ICT-landschap Cloud Ready maakt is daarom cruciaal.

In de IT-strategie is het belangrijk alles mee te nemen. De infrastructuur, kantoorautomatisering, back-up en disaster recovery, antivirus, anti-spam, security en multifactor authenticatie.

Er moet bij het ontwerp van de strategie rekening gehouden worden met ontwikkelingen zoals social media, internet of things, het nieuwe werken, “bring your own device” en app-gedreven softwareontwikkelingen.

Als “slot op de deur” is het belangrijk om dan een integrale aanpak van security van data en toegang mee te nemen. Nadat er een grondige analyse gedaan is, kunnen er verschillende scenario's uitgewerkt worden. In de scenario's worden de risico’s, de benodigde functionaliteit en het kosten-batenprofiel meegenomen. Dat wordt dan vertaald naar een roadmap en een ICT-architectuur.

Terug naar overzicht

1