Cybercrime, onderdeel van dagelijkse realiteit

Zakelijke softwareprogramma's, e-mailaccounts, social media, onlinekranten, internetbankieren en webshops vragen om persoonlijke gegevens en natuurlijk om inloggegevens. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde internetgebruiker maar liefst zeventien verschillende accounts in gebruik heeft en daarom dus ook, als het goed is, zeventien verschillende wachtwoorden dient te onthouden.

Uiteraard doet iedereen zijn best om de wachtwoorden complex genoeg te maken om zichzelf te beschermen tegen hacks. Want hoe complexer je wachtwoorden, hoe complexer het wordt voor internetcriminelen om je account te hacken.

Een aantal acties die men kan nemen om het moeilijker te maken voor criminelen is: schrijf je wachtwoord niet ergens op, gebruik bij voorkeur een Single Sign-On (SSO) oplossing, sla een wachtwoord niet automatisch op, en wijzig bij vermoeden van misbruik zo snel mogelijk het wachtwoord.

Cybercrime is helaas onderdeel van onze dagelijkse realiteit geworden. Het nieuwsbericht dwingt ons wederom om serieus na te denken over een gedegen securitybeleid en mitigerende maatregelen om privacy en bedrijfsdata binnen onze bedrijfsnetwerken te beschermen.

Terug naar overzicht

1