De financiële impact op kleinere bedrijven van verouderde pc’s

Uw huidige pc’s behouden lijkt het logische antwoord, want u hoeft zo geen geld te besteden aan nieuwe hardware en het behouden van pc’s lijkt niks te kosten. Echter heeft onderzoek aangetoond dat onderhoudskosten en productiviteitsverlies toenemen als pc’s ouder worden. Vervanging is dan een verstandigere en financieel betere beslissing dan de pc’s behouden.

Ongeveer 36% van de kleine bedrijven heeft pc’s die minstens vier jaar oud zijn, bleek uit onderzoek van Techaisle onder 736 kleine bedrijven in zes landen. In dit onderzoek werd gekeken naar de kosten van het behouden van oudere pc’s, de reparatiefrequentie en de verloren uren. Dit zijn enkele van de factoren die de cashflow en productiviteit verminderen.


Toenemende reparatiekosten

Voor kleine tot middelgrote bedrijven liggen de reparatiekosten voor oudere pc’s 40% hoger dan die van nieuwere pc’s. De kosten van een reparatie kunnen dus zelfs hoger zijn dan de prijs voor een nieuwe pc. Het onderzoek toonde aan dat de systeemprestaties van oudere pc’s beginnen af te nemen en dat het aantal applicaties dat tegelijk kan worden uitgevoerd afneemt tot acht voor kleine bedrijven.

Dit zorgt ervoor dat jaarlijks 25% van de oudere pc’s wordt geüpgraded, 1,7 maal zoveel als pc’s die minder dan vier jaar oud zijn. Deze upgrades kosten nog eens $134 per oudere pc. In hele kleine bedrijven kunnen deze kosten zelfs nog hoger zijn.


Lagere productiviteit

Het is eenvoudig om aan te nemen dat de algehele kosten van pc’s vrij laag zijn, maar soms worden oplossingen voor kostenvermindering over het hoofd gezien. Oudere pc’s vervangen door nieuwe pc’s om verloren uren als gevolg van pc-reparaties te vermijden. Gemiddeld gaat er 42 uur verloren aan reparaties van oude pc’s door interne IT-medewerkers, resellers of zelfs vrienden en familie. Iets meer dan 36% van de kleine bedrijven gebruikt nog pc’s die meer dan vier jaar oud zijn, apparaten die verschillende problemen veroorzaken voor zowel de eigenaar als de werknemers.

Gemelde problemen zijn onder andere: prestatieafname, crashes van applicaties en systemen, infecties met malware, verouderde batterijen met een verkorte levensduur en het niet kunnen aansluiten van mobiele apparaten.


Nieuwe pc’s: overal beter

Nieuwere technologie presteert beter in drie belangrijke aspecten.

Meer processorvermogen en geheugen biedt de mogelijkheid om meerdere moderne applicaties tegelijkertijd te kunnen uitvoeren. Als de hardware en het besturingssysteem allemaal 64-bits zijn, verbetert dit de throughputresultaten. Bovendien wordt het met het minder duur worden van solid-state-storage steeds kosteneffectiever om te profiteren van de zeer snelle opstart- en laadtijden van deze technologie.

Moderne pc’s hebben verbeterde beveiligingsfuncties waardoor u uw digitale middelen beter en eenvoudiger kunt beschermen dan ooit tevoren. Beter beheer betekent minder downtime en minder vaak (en korter!) Supportbezoeken voor uw pc. En ten slotte, nieuwe technologie is kleiner, lichter en hierdoor ook draagbaarder. Dit biedt de mogelijkheid om op meerdere plekken te werken en zo de productiviteit te vergroten.


Conclusie

Hoewel veel kleine bedrijven niet langer een regelmatige pc-vernieuwingscyclus hebben, toont onderzoek aan dat dit een schijnbezuiniging is. Het onderhouden van oudere pc’s kost meer geld, waardoor dit een groter cumulatief effect op het budget heeft. Daarnaast zijn er zowel directe (zichtbare) als indirecte (onzichtbare) kosten die voortvloeien uit downtime van pc’s, verloren productiviteit en afnemende prestaties. Als gevolg hiervan verlaagt het vervangen van pc’s in plaats van ze upgraden zowel de bedrijfsvoeringskosten als het pc-budget.

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Dell

Auteur: Manek Dubash

Terug naar overzicht

1