Ondersteuning voor Windows 7, windows 2008 & SQL R2 Server verloopt - Plan van aanpak ITSN

End of Support; wat is de impact?

Microsoft SQL Server 2008, SQL Server 2008 R2, Windows Server 2008 R2 op serverniveau én Windows 7 op werkplekniveau bereiken medio dit jaar hun End of Support datum. Kortom, dit houdt in dat er geen technische ondersteuning meer mogelijk is én veel belangrijker dat er geen (security) updates meer uitkomen. Hierdoor is de veiligheid van je systemen niet meer gegarandeerd. Hoewel je jouw systemen kunt blijven gebruiken zonder verdere software- en beveiligingsupdates, loop je een groter risico op virussen en malware.

Microsoft geeft voor nu onderstaande data af:
9 juli 2019
SQL Server 2008 and 2008 R2

14 januari 2020
Microsoft Windows 7

De impact op jouw omgeving kan groot zijn en ITSN wil je graag helpen met aanbevelingen voor wat je nu kunt doen én om vragen te beantwoorden over het einde van de ondersteuning.

Notificaties van Microsoft

Vanaf de volgende maand kun je een melding verwachten op je Windows 7 werkplek. Dit is een hoffelijkheidsherinnering van Microsoft die jullie gebruikers in 2019 een aantal keer kunnen verwachten. Door nu de herinneringen te starten, hoopt Microsoft dat je tijdig je overgang plant en je voorbereid op deze transitie.

Begeleiding transitie

ITSN heeft de impact voor jouw transitie inzichtelijk gemaakt. In de komende maanden zal jouw accountmanager samen met jou de inhoud en visie bepalen om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen. Indien er een dringende behoefte is om sneller te starten met de uitvoering staan we natuurlijk voor je klaar.

Vragen over de transitie of het aanschaffen van nieuwe hard- of software? Aarzel niet om direct contact op te nemen met je accountmanager.