Het kabinet wil de achterdeur naar jouw persoonlijke gegevens sluiten

Met de explosieve groei van digitale informatie, groeit de vraag naar de beveiliging van informatie. De manier om gegevens te beveiligen is het versleutelen, encryptie genoemd. Na versleuteling, zijn gegevens alleen toegankelijk voor personen die in bezit zijn van de unieke sleutel.

De inlichtingendiensten willen de mogelijkheid om via een “achterdeur” toegang te krijgen tot jouw versleutelde bestanden. Als het aan het kabinet ligt, gaat dit niet door!


Standpunt kabinet

Het standpunt van het kabinet bepaalt dat het niet is toegestaan dat er achterdeuren in encryptie producten mogen worden ingebouwd.


Nationale veiligheid

Achterdeuren zouden het voor opsporings-, inlichtingen- en veiligheidsdiensten makkelijker moeten maken om toegang tot gegevens te krijgen. Dit is in het belang van de nationale veiligheid. Deze zelfde achterdeuren zijn ook de deuren die de kwaadwilligen gebruiken om entree te creëren.


Waarborging privacy

Letterlijk betekent dit, dat de kans op een datalek wordt verkleind. Iets wat wij vanuit ITSN Security toejuichen net als Bits Of Freedom. Bits Of Freedom, de organisatie, die al jarenlang de belangen van onze vrijheid en privacy behartigd noemt dit terecht een “mooi standpunt”.

Terug naar overzicht

1