ITSN waarschuwt voor RansomWare

Na een enorme hoeveelheid aanvallen met RansomWare op ziekenhuizen, bedrijven en overheden zijn er afgelopen nacht wereldwijd maatregelen genomen. ITSN heeft de afgelopen 12 uur pro-actief updates uitgevoerd en haar klanten geinformeerd. Organisaties die gebruik maken van ITSN Anti RansomWare zijn reeds beschermd tegen deze malware en hebben geen risico gelopen.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) roept Nederland op om extra alert te zijn op RansomWare, nadat er in verschillende landen over heel de wereld meldingen kwamen van dit soort aanvallen. Veiligheidsonderzoekers lijken een verband te zien tussen de incidenten. Zij noemen de aanval "enorm". Een onderzoeker van beveiligingsbedrijf Kaspersky, zei dat ransomware genaamd WannaCry maar liefst in 74 landen is opgedoken en dat het aantal nog steeds groeit.

Er zijn geen berichten meer over nieuwe aanvallen. We kunnen natuurlijk geen 100% garantie geven maar de situatie is voor zover wij kunnen beoordelen onder controle. ITSN benadrukt nogmaals om geen onbekende mails van interen/externen te openen op dit moment.

Vragen? Neem direct contact op met uw service- en accountmanager.

Terug naar overzicht

1