Thuis werken - zo doe je dat veilig

Inmiddels werkt iedereen, voor zover dat mogelijk is, zoveel mogelijk vanuit huis. De vraag naar goede thuiswerkoplossingen is door de huidige situatie enorm toegenomen. Er bestaan gelukkig veel goede tools en programma's die je helpen om thuis goed en veilig je werk te kunnen doen. Daar kan ITSN volledig bij ondersteunen.

Aan de andere kant zien we dat het aantal cyberaanvallen met meer dan 400% is gestegen. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat grootschalige (phising)campagnes actief zijn om misbruik te gaan maken van deze situatie. Het is daarom van groot belang om onderstaande basis veiligheidsregels in acht te nemen. Zo werk je niet alleen prettig, maar ook veilig vanuit huis.

Ben je bewust van mogelijke phisingmail gericht op COVID-19

  • Vertrouw je het niet, klik dan niet verder;
  • Het beste is om organisatorisch af te spreken dat er geen mails met links verstuurd worden m.b.t. COVID-19. Indien links wel noodzakelijk zijn, zet ze alleen in de berichten op bijvoorbeeld intranet, Yammer of Workspace.

Veel mensen zullen thuis op privé systemen verbinding gaan maken. Zorg voor een veilige werkplek doordat:

  • Je je updates hebt uitgevoerd;
  • Je virusscanner bijgewerkt is;
  • Je geen zakelijke bestanden op je privé systeem opslaat;
  • Je geen verbinding maakt met onbeveiligde draadloze netwerken, ook niet als je eigen thuisverbinding het (even) niet doet.

Belangrijk is om hierbij aan te geven is dat bovenstaande richtlijnen niet volledig zijn, maar dat dit een overzicht is van de belangrijkste eerste zaken om direct zelf te checken. Wil je meer weten over hoe je jouw omgeving en de omgeving waarbinnen je werknemers werken zo goed mogelijk kunt beveiligen, twijfel je over de veiligheid van je huidige omgeving of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.