Tips voor efficiënt en prettig thuiswerken

Normaal gesproken is een dag thuiswerken voor veel medewerkers best wel lekker. Dat is in deze tijd, waarin het min of meer ‘verplicht’ is, toch net even anders. Het prettig sparren met die ene collega op kantoor of dat leuke gesprek onder de lunch is er even niet bij. Ook maken velen zich zorgen om de situatie wat weer van invloed is op de concentratie. Toch willen we allemaal ook in deze periode zo goed mogelijk ons werk kunnen doen. Met de juiste tips zorg je ervoor dat je thuis prettig en efficiënt kunt werken.

Creëer je eigen plek in huis en richt die in op een manier die voor jou fijn is. Zorg voor een fijne ruimte, een goede stoel en een opgeruimd bureau.

Zorg ervoor dat je alle tools en programma’s bij de hand hebt om je werk goed te kunnen doen. Mis je iets? Trek dan aan de bel bij je werkgever. Wellicht is het zo geregeld.

Hou je normale routine er in, sta gewoon op tijd op en maak je klaar voor je werkdag. Vergeet voor je start dat gezonde ontbijtje niet zodat je vol energie aan de slag kunt.

Maak iedere dag een to-do lijst. Noteer wat je wilt doen die dag en probeer je hieraan te houden. Als je na je werkdag je PC afsluit en naar je afgevinkte lijst kijkt, dan ga je met een voldaan gevoel de avond in.

Ben je in de ochtend altijd het meest productief? Start dan met de lastigste taken. De meer routineklussen kun je dan in de middag doen.

Met meer mensen tegelijk thuis aan het werk? Zorg ervoor dat je van elkaar weet wie wanneer bezig is zodat je dan ongestoord kunt werken. Vergeet niet om wel even gezellig samen te lunchen of een koffiepauze in te lassen.

Hou contact met je collega’s. Bel ook een keer voor iets anders dan een zakelijke vraag. Digitaal koffiedrinken kan ook!

Zorg ervoor dat je niet te lang achter elkaar naar je scherm staart. Neem na iedere 2 uur even een korte break.

Neem een echte lunchpauze, ook wanneer je erg druk bent. Een rondje wandelen of even een frisse neus halen in de tuin werkt heel goed om daarna weer fris aan de slag te gaan.

Wees een beetje lief voor elkaar en toon begrip voor ieders situatie. Niet elke persoonlijke situatie leent zich even goed voor een dag productief werken.

Probeer het teamgevoel vast te houden en skip bijvoorbeeld die gezellige vrijdagmiddagborrel niet.

Probeer de verleiding van het té lang doorwerken te weerstaan. Thuiswerken zorgt er vaak voor dat je net wat langer doorgaat dan wanneer je al je collega's het kantoor ziet verlaten. Probeer toch op een normale tijd te stoppen en je op te laden voor weer een nieuwe werkdag.

Vragen over het optimaliseren van je thuiswerkplek of tools die het je nog makkelijker maken om te presteren? Neem dan gerust contact met ons op via 0888 - 11 11 11 of info@itsn.nl. We helpen je graag verder.