Hoe staat het met uw vertrouwen in uw IT-beveiliging?

Jaarlijks Security Rapport Cisco

Deze week is het jaarlijkse onderzoeksrapport van Cisco verschenen. Hierin staat dat slechts 45% van de organisaties vertrouwen heeft in hun eigen IT-beveiliging. Ruim de helft is er dus niet van overtuigd dat ze in staat is om aanvallen te detecteren, te weren en eventuele schade kunnen herstellen.


Oorzaken

Als belangrijke oorzaak wordt genoemd dat de aanvallen op uw IT-omgeving steeds geavanceerder worden. Het schrijnend tekort aan goed geschoolde IT-professionals in Nederland, kunt U in onze optiek daarbij optellen!


Trends

Als onderdeel van het onderzoek is gekeken naar de trends in de paragraaf “Threat Intelligence”. Hier wordt met name een stijging gezien in de web-gebaseerde aanvallen en kwetsbaarheden. Ook “ransomeware” is een stijgende trend waarop in het rapport dieper wordt ingegaan.


Niet alleen de multinationals

Het zijn niet alleen de multinationals die minder vertrouwen in hun IT-beveiliging hebben. Het betreft ook de kleine en middelgrote bedrijven. In de paragraaf “Industry Insights” wordt er op deze groep ingezoomd. In deze paragraaf is er tevens aandacht voor het toenemende gebruik van encryptie.


Managed Security

Met name het MKB is, volgens het rapport, niet in staat om op eigen kracht voldoende kennis en expertise in stelling te brengen om een goed gevoel te krijgen bij de genomen beveiligingsmaatregelen. Managed security oplossingen kunnen hiervoor gaan zorgen. Managed security is niet alleen het versleutelen van gegevens, aanbrengen van patches en het beheren van firewalls. Managed security begint met het in kaart brengen van de behoefte vanuit zowel de organisatie als de wet- en regelgeving. Op basis daarvan wordt het beveiligingsbeleid bepaald en kunnen de oplossingen worden gekozen.


Volledig rapport

Interesse in het volledige rapport? Volg deze link, vul uw gegevens in en download het 87 pagina’s tellende document.

Terug naar overzicht

1