Volledige ITSN Kaseya omgeving met MFA

Als ITSN klant bent u gewend om in te loggen in Kaseya met alleen uw gebruikersnaam en een wachtwoord. Maar ITSN gaat de login voor Kaseya extra beveiligen door het gebruik van MFA te activeren voor alle accounts.

Een wachtwoord is de populairste en een van de meest gebruikte veiligheidsmaatregelen, maar vaak ook de meest kwetsbare. Wachtwoorden hebben namelijk wat beperkingen. Eerst en vooral bieden wachtwoorden geen strenge identiteitscontrole. Iedereen die een wachtwoord bemachtigt, kan gewoon inloggen op een account en de informatie bemachtigen die hij wil. Bovendien is de beveiliging van de account enkel gebaseerd op de sterkte van het wachtwoord, dat, zoals we allemaal weten, vaak niet sterk genoeg is. Niemand onthoudt graag een reeks tekens bestaande uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Gebruikers willen een eenvoudig wachtwoord dat ze gemakkelijk kunnen onthouden en bijgevolg ook gemakkelijk te hacken is. Dat is de reden waarom wachtwoorden worden gecombineerd met Multi-Factor Authenticatie (of MFA) om toegangscontrole uit te voeren.

De drie basiselementen die gebruikt kunnen worden voor MFA zijn:

  1. iets dat de gebruiker weet, zoals een wachtwoord of pincode;
  2. iets dat de gebruiker heeft, zoals een mobiel apparaat; en
  3. iets dat de gebruiker is, zoals een vingerafdruk, oogscan of stem.

Het principe van MFA is dat er geen perfecte authenticatiefactor bestaat. Elke factor heeft zijn sterktes en zwaktes. Het concept van multi-factor authenticatie is dat een tweede of derde factor de zwakte van de andere factor(en) compenseert en omgekeerd. Wij hadden MFA reeds lange tijd geactiveerd voor onze eigen mensen, maar met de nieuwste versie van Kaseya hebben we nu ook de mogelijkheid om Multi-Factor Authenticatie voor de login van onze klanten te gebruiken. Vanaf medio januari gaan we deze extra beveiliging ook activeren voor uw account binnen Kaseya. Klik hier voor de handleiding; hierin wordt beschreven hoe dit precies werkt en hou u dit kunt instellen.

Heeft u vragen neem dan gerust contact op met onze Servicedesk, zij helpen u graag verder.