banner_referenties

VTech Electronics Europe B.V.

VTech Electronics Europe B.V. heeft ITSN de opdracht gegund om de netwerk infrastructuur inclusief Wi-Fi en firewall te vernieuwen. Binnen het project levert ITSN ook de Cisco Meraki en Fortinet apparatuur en zal het in de uitvoering nauw samenwerken met de IT afdeling van VTech.

Wat eraan vooraf ging...

In oktober 2015 is ITSN gevraagd om een ICT health check uit te voeren bij VTech Europe. Tijdens de ICT health check werd een complete inventarisatie gemaakt van de IT-Infrastructuur. De resultaten en aanbevelingen van het onderzoek zijn gepresenteerd bij VTech in een helder rapport omtrent het verbeteren van de betrouwbaarheid en veiligheid van de centrale IT-Infrastuctuur. Dit leidde bij VTech in Weert tot het vervangen van de netwerkinfrastructuur, Firewall, Storage en VMware Cluster. Het systeembeheer van deze componenten werd uitbesteed aan ITSN.

Nieuwe backend infrastructuur voor VTech

VTech benaderde ons eind 2016 om een voorstel te doen voor een vervanging van hun backend infrastructuur. ITSN heeft in de periode januari-mei 2017 gezamenlijk met VTech dit project succesvol afgerond. De backend infrastructuur is vervangen in de onderstaande Europese kantoren:

  • Croissy sur Seine, Frankrijk
  • Abbingdon, Verenigd Koninkrijk
  • Filderstadt, Duitsland
  • Madrid, Spanje

Tijdens dit traject is de lokale serveromgeving vervangen met nieuw ingerichte HP server en QNAP SAN’s en het netwerkinfrastructuur vervangen met Cisco Meraki switches en Cisco Meraki access points. De portal van Cisco Meraki heeft ITSN de mogelijkheid geboden om de volledige configuratie generiek voor alle kantoren op te zetten, waarna bij het inschakelen van de Cisco Meraki switches en access points de configuratie automatisch werd gedownload. Voor toekomstige ondersteuning biedt Cisco Meraki als platform ITSN en VTech inhoudelijke informatie over de status van de lokale netwerken en mogelijkheden om centraal beheer toe te passen.

Op tijd & binnen budget

Dankzij een goede en prettige samenwerking tussen VTech en ITSN is dit project binnen de deadline en budget opgeleverd, met minimale overlast voor de dagelijkse gang van zaken en het afronden van het lopende boekjaar over 2016.

Meer info? Neem contact op met Eric Drossaert