Header_cityview

Digitale transformatie: klaar voor de toekomst

Met de komst van steeds meer ontwikkelingen op technologisch gebied, ontstaat er ook de roep om de zogenaamde ‘digitale transformatie’, waarbij er vaak voorbij wordt gegaan aan het nut en de noodzaak van deze omzetting. Kort gezegd houdt een digitale transformatie in dat je mensen door het gebruik van slimme, digitale oplossingen hun werk beter en efficiënter kunnen doen, op elke locatie. En dat is precies waar wij onze klanten bij ondersteunen.

Organisaties weten uiteraard dat een digitale transformatie kan helpen om slimmer, sneller en efficiënter te werken, maar alles valt of staat bij de juiste insteek en uitvoering ervan. Een digitale transformatie is veel meer dan alleen een paar apps of tools introduceren en implementeren, of alle data naar de cloud verhuizen. Dat zijn de handvatten die je nodig hebt. Maar nog belangrijker is de volledige verandering van werken, waarbij de mensen binnen de organisatie centraal staan.

proxyclick-visitor-management-system-l90zRbWvCoE-unsplash

Business transformatie

 

Bij ITSN vinden we de term digitale transformatie onvolledig: dat dekt immers maar deels de lading. Het hangt niet alleen maar af van de verandering op digitaal gebied, maar van een verandering op alle gebieden. De mindset binnen het hele bedrijf moet om en de technologie is daarbij niet leidend maar drijvend. Op die manier wordt er zowel op bedrijfsniveau als individueel niveau gefaciliteerd en getransformeerd. Een complete business transformatie dus!

ITSN helpt daarbij met de juiste technologie en zorgt, na een grondige analyse, voor de juiste tools en software op de juiste plekken. Vervolgens nemen we de gebruikers mee en laten we ze zien hoe al deze technologie hen kan helpen om hun werk efficiënter, sneller en leuker kan maken. Door het betrekken van de werknemers is het draagvlak én de kans van slagen van de transformatie een stuk groter.

Transparantie als basis

 

Voor een juiste business transformatie is transparantie een vereiste: laat zien hoe je als bedrijf ‘denkt’ en ben duidelijk en open over wat je wil bereiken met deze veranderingen. Op die manier wek je vertrouwen bij je medewerkers, die het uiteindelijk moeten omarmen en uitvoeren. Door transparant te zijn ziet iedereen het doel én de meerwaarde op bedrijfsbreed en persoonlijk vlak.

Omdat er in basis dan een goed fundament ligt, is de transitieperiode die volgt dus ook een stuk beter beheersbaar en vaak zelfs voorspelbaar: er is een duidelijk plan en alle betrokkenen weten wat er van ze verwacht wordt en waar ze het (uiteindelijk) voor doen. Hierdoor staat niets een geslaagde transformatie in de weg en is de werkomgeving zowel op digitaal als business gebied sterk verbeterd.

Altijd & Overal

 

De recente corona-crisis en de daarmee samenhangende lockdown was een onvoorziene en onaangename gebeurtenis die onze manier van werken drastisch heeft veranderd. Bedrijven die beweerden dat hun medewerkers niet thuis konden werken, werden geconfronteerd met een onverwachte situatie waarin thuiswerken de norm werd.


Daarmee werd in een klap duidelijk hoe belangrijk het is dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot hun data en hun systeem. En dan ook nog op een veilige en verantwoorde wijze. ITSN is de partner die ervoor zorgt dat niet alleen het noodzakelijke gedaan wordt, maar wij zorgen er ook voor dat het op een efficiënte manier gebeurt. Waardoor er een verantwoorde en optimale transformatie plaatsvindt.

Diensten

Benieuwd wat we voor je kunnen doen om jouw te helpen met de digitale transormatie? Bekijk een greep uit onze diensten hieronder.

Meer weten?

Geïnteresseerd in de dienstverlening van ITSN en benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf en de medewerkers kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek, of een inspiratiesessie waarin we tonen hoe je effectiever kunt samenwerken in de online wereld.

Laat hier je gegevens achter